Skriv din beskrivning här!

27.09.2015

Vart denna helgen tog vägen har jag ingen aning om, tiden bara sprang iväg! Jag har hunnit jobba, hänga med mormor på stan, träffat mamma och haft myskväll med Dennis. Hela söndagen har jag tillängnat foto, varit i studion med klasskompisarna för att fota Emelie & efter det mötte jag upp Elin för att fota även henne. Resten av dagen har jag mest suttit vid datorn och fixat med saker. I veckan som kommer ska jag hälsa på min praktikplats, ta vaccinspruta och på torsdag fyller min fina pappa år! :)


Torsdagsfika

Efter skolan som idag endast bestått av bildframkallning träffade jag min fina kusin Angelica. Vi tog en fika på KaffeCompagniet (som för övrigt är mysigast i Jönköping) och pratade om allt möjligt, om en månad är hon Stockholmsbo! Jag fick även knäppa ett par bilder då jag ska ha 3 porträttbilder på tre olika personer klara tills på tisdag. Resten av kvällen kommer att spenderas med att redigera mitt självporträtt. 

Imorgon efter skolan ska jag upp till mitt jobb på Torsvik och hälsa på en sväng & sedan jobba på mitt andra jobb på kvällen, på lördag ska jag hänga med min fina mormor och hela söndagen består av fotograferande både i studio och utomhus. :)
 
 
 
 
 

Tisdagstress

 
Denna veckan har vi 2 uppgifter som ska redovisas, ett självporträtt & månadens bild som är Skörd. Jag tänkte slänga upp måndernas bilder här, kan vara kul att se hur man själv utvecklas och hur man tolkar alla teman. Dock fick vi flera uppgifter idag tills nästa vecka så jag har jagat modeller hela dagen och bokat upp kommande dagar. Det är himla kul med fler uppgifter men samtidigt lite stress över att hinna i tid och att verkligen prestera så bra man kan. Tur att man inte är självkritisk.. 

Jag hade även bokat in mig på Zumba och Cardio Step idag så stack iväg till gymmet vid 6-tiden och nu sitter jag och redigerar min månadsbild samtidigt som jag kollar på Paradise Hotel! :)

Streetphotography in Copenhagen


 
 
Äntligen är mitt bildspel från Köpenhamn klar! Vi har haft 2 veckor på oss att redigera, sätta ihop det och imorgon ska det redovisas för klassen. Jag har aldrig testat på streetfotografering innan på riktigt, vi stod mitt i gatan och plåtade okända människor och man fick ögonkontakt med en del genom kameran haha. Men det var riktigt kul, dock vågade jag inte riktigt fota känsliga ögonblick när folk bråkade eller på riktigt små barn så det blev mest bilder på vanligt folk som strosade runt på gatorna. Köpenhamn är så mysigt!

Wednesday

Jag håller på att fixa med pixlar hit och dit så att bilderna ska bli skarpa här på bloggen men det tar lite tid att lära sig så ni får stå ut haha. 

Det är redan onsdag och dagarna bara rinner iväg, vi håller på att sätta ihop varsin film med alla bilderna som togs i Köpenhamn och har redovisning på detta på fredag. Därför blir det lite extra tid i skolan efter vi slutat och sen pilla lite med det igen när jag kommit hem. Annars har jag hunnit träna varje dag denna veckan, både gymmat, kört Zumba, Cardio Step och idag blev det Body Pump. Skulle vilja påstå att kroppen är rätt mör men det är verkligen världens bästa känsla!
 
 
Dagens frukost! 

Emelie

 
 
 

Macbook Pro

 
 
Äntligen har jag fått hem min Macbook! Jag har jobbat med Mac i ungefär en månad i skolan så har bara kommit igång lite grann men har mycket kvar att lära mig haha. Har börjat sätta mig in lite mer med Photoshop och lånat hem en Nikon D600 över helgen så ska låta mitt kreativa jag gå lös!

Saturday

Igårkväll mötte jag upp Charlie, Julia, Elin, Jasmine & Simon för att spela bowling & vi fortsatte sedan bort till Glädje och tog en drink där. Idag kunde jag sova ut till 10-tiden, Dennis och jag fixade oss och gick sedan ner till stan och kikade runt lite, köpte en blomma och åkte sedan till hans familj där vi spelade lite spel och åt lunch. Vid 4 stack jag ner till restaurang Tegel då jag fått en fotouppgift från skolan att fota en person i yrkesmiljö så jag fick ta några bilder på min vän Niclas i köket. Sedan dess har vi städat iordning hemma, rensat ut lite sommarkläder, tvättat och nu ska jag sitta lite med bilder som ska redovisas på måndag! :)
 
 
 
 

Köpenhamns redigering

 
Sitter för tillfället i skolan, vi har eget arbete de flesta eftermiddagar så den senaste veckan har den tiden gått åt till att redigera bilderna från Köpenhamn. Jag ska snart dra mig hemåt då jag ska på ett Body Pump-pass och ikväll ska jag försöka fotografera lite till en annan uppgift!
 

Onsdagkväll

Ikväll har jag lite ensamtid då Dennis har sen träning i Vetlanda så jag har lagat mat, pillat med ansiktsmask, fixat med min dator och sorterat lite med bilder som tagits idag. Efter skolan mötte jag mamma, mormor och en bekant för att plocka lingon i skogen. Jag har månadens bild att redovisa om ett par veckor så jag tog ett par bilder nu för att hinna redigera och vara ute i god tid. 

Veckorna går så himla snabbt, dagarna fylls med fotolektioner och träning, kvällarna tillbringas oftast med Dennis och helgerna med vänner & familj. Trivs så himla bra med livet just nu! :)
 
Världens bästa mormor ♥

Latest

Fina Jasmine ♥
Firade 10års vänskap med Jasmine på Glädje med god mat och efterrätt
 
 Från en promenad med Dennis vid Vättern, även han började plugga på högskolan nu i veckan!
 
Så himla fina cupcakes som serverades på Emmas dop
 
 En bild som togs nu i veckan i Danmark, fler bilder kommer!

Copenhagen


Haft 2 superbra dagar i Danmark. Igår tillbringades hela dagen med att plåta människor på stan då uppgiften är streetfotografering, samlade sedan ihop hela klassen på kvällen för att äta på en italiensk restaurang. Idag var vi på ett studiebesök på Jyllands-Posten och om en stund ska vi äta middag ihop igen, vart vet vi inte än. Imon åker vi tillbaka till Malmö och går på ett till studiebesök och vid 16-tiden går tåget hem till Jönköping igen. :)