Skriv din beskrivning här!

Vårinspiration till vardagsrummet

 
desenio.se//posterstore.se//ellos.se//svenskt tenn//pinterest
 
Såhär tänker jag inreda vårt vardagsrum i vår! Uppdatera soffan med mjuka kuddar i rosa och behålla våra vita, små kuddar och våran vita filt. Skala av lite på inredningsdetaljer och inte köra på allt utan välja ut med omsorg. Silvriga detaljer och massa doftljus, helst från Voluspa och Yankee Candle. På våran tv-bänk vill jag ställa upp en eller två tavlor, har inte riktigt bestämt motiv än. Funderar på en med text och en med rosa motiv som diamanten! Det påminner mig om att jag borde sätta igång med min fotovägg här hemma också haha.. 

Energi

I onsdags var det så jäkla grått ute att jag höll på att bli knäpp. Då jag inte sitter i skolan utan fixar mitt bokprojekt hemifrån & mitt bokprojekt som kräver hyffsat fint väder eller iaf synliga moln på himlen gjorde att jag inte kunde fota någonting. Stack iväg till gymmet och sprang bort all deppighet och fixade med massa annat istället. På våren/sommaren/hösten är det fortfarande lite färg ute på träden när det är molnigt men januari-februari är de värsta månaderna som finns rent årstidsmässigt och jag blir så himla påverkad haha. Himlen matchade färg med gatan och allt var bara så grått. Igår var det en fantastiskt fin dag iaf, gick runt hela förmiddagen i stan och fotade och blev sedan upphämtade av pappa. Myste hos familjen resten av eftermiddagen och träffade Simon och William en stund på kvällen. :)
 
 

Trött onsdag

 
 

Tisdag

Hela min tisdag har bestått av tvätt haha. Jag har kört 5 maskiner som tog hela dagen, speciellt när man ska behöva kriga med mot en seg torktumlare. Har även haft Bella hos mig så vi var ute på en skön långpromenad i solen och när vi kom hem städade jag hela lägenheten tills mamma kom hit en sväng. När hon åkt så började jag laga mat och det blev så himla gott! Gjorde biffar med fetaost i, kokade sockerärtor och broccoli som jag sedan strödde flingsalt och olja över samt en grönsallad och tzatsiki. Gjorde även pasta till Dennis som inte vill utesluta kolhydrater helt. Nu ska vi fortsätta vårat Gossip Girl marathon, så himla kul att Dennis föll för serien haha. Vi har snart plöjt hela säsong 1 på bara ett par dagar och båda är så inne i serien att man ihelst bara vill ställa in dagarna för att ligga och kolla fler avsnitt.. 
 
 
 
 

Bokprojekt

 Denna veckan startade vi igång bokveckorna som kommer vara i 3 veckor, så jag ska alltså fota, producera och designa en bok fram tills den 22a februari då den ska vara klar och ligga färdig i min hand. Jag har haft så himla svårt att hitta ett projekt, känns som att bilderna man producerar nu ska visa mig man är och vad man kan fotografera samtidigt som man vill kunna använda sina bilder senare i sitt portfolio. Och min hjärna har gått på högvarv men ändå varit helt tom på idéer.. 

Till slut landade det i att ta vackra bilder helt enkelt. Bilder man vill kolla mer på, jag vill ha bilder med färg i. Vackra himlar, stjärnbilder, långa slutartider på trafik i stan, byggnader i häftiga vinklar, speglingar i vatten osv. Svårt då jag knappt vet själv men ändå har en tanke av vad det ska bli. Dock ska det knappt vara sol/molnfria dagar framöver så jag kommer få ta tillfället i akt när det väl dyker upp en sådan dag. Eller så får jag helt enkelt hitta det vackra i annat och göra om hela idén haha. Vi får se hur detta slutar!
 
 En bild tagen från Huskvarna utsikt för någon vecka sedan. 

Träningsnytt

Jag köpte ju proteinpulver och fettförbränningskapslar förra veckan och beställde hem en shaker & träningsdagbok från Fitnessguru som jag nu fått hem. Pulvret är från Femimal som jag velat testa på så jag tog med smak av kokos & choklad och det smakar helt fantastiskt gott! Kapslarna har jag tagit varje dag i en vecka nu och första dagen var helt konstig, jag var helt yr, svimfärdig och skakig hela dagen men det gick över på tisdagen men antar att det var pga av den höga koffeinhalten haha!
 
 

Ritplatta

 
 
Ritplatta från Wacoom

När vi började skolan var det många som köpte ritplattor för att underlätta redigeringen i Photoshop men jag satsade mest på att försöka lära mig PS först så jag väntade ett tag. Tills nu i veckan när jag kände att det var dags, det kommer bli så mycket smidigare när man gör retouch på hud och ansikten. Köpte mig en liten till att börja med då jag mest redigerar på min laptop!

Lördagsåkning

Imorse ställde vi klockan tidigt för att hinna göra varm choklad och äta frukost innan Anton kom & hämtade oss runt 08.00. Vi plockade upp Richard på vägen och sedan åkte vi ut till Isaberg och åkte skidor hela förmiddagen! Vi blev ett gäng som hängde ihop i backarna men jag som inte åkt skidor sedan klassresan till Stöten i 9an hade inte riktigt samma tempo som resten av grabbarna haha.. Min familj har aldrig varit iväg på skidsemester och jag & mina tjejkompisar är inte riktigt skidtyperna men det är så kul och mysigt! Speciellt mysigt var det för att alla träd var helt snötäckta och det var iskallt!
 
 
 
 

The elixir of life

 
Guess what? 
Sedan vi var på TML sist så lovade jag mig själv att jag bara skulle hit igen. Biljetterna säljer ju slut ganska så fort så idag stack jag hem till Simon för att vara redo när biljettsläppet öppnade och vi fick tag på 4 biljetter till sommaren!! Jag är överlycklig för detta är verkligen det sjukaste & roligaste jag någonsin varit med om, så himla himla värt pengarna! 

Snöporträtt

 
 
 
 
Fina Jasmine i tisdags när vi var ute i snön!

White coat

Det är inte ofta jag är står framför kameran alltså. Jag känner mig inte hemma, vill veta så att alla inställningar blir rätt och att skärpan sitter där den ska så kan inte riktigt slappna av haha. Men det blir lättare för varje gång för det är trots allt rätt kul att inte alltid vara den som fotograferar alla. Idag hade jag iaf på mig min fina kappa från Zara, gamla ljusa jeans från Bikbok, halsduk från H&M och stövlar från Johnny Bulls!
 
 
 
 

Snö i mängder

 
Hade en skoldag till klockan 14.00 idag och satt sedan & kikade runt lite på olika sidor för ett portfolio på internet. Vill verkligen ha mina bilder samlade på ett ställe som man kan skicka till kunder som vill se vad man sysslar med så jag har nog bestämt mig. Det var så himla fint väder och fint ljus så jag mötte upp Jasmine och vi hann ta några bilder innan det blev alldeles för mörkt. Nu ska jag iväg & klippa av mitt slitna hår! 

Fullspäckad måndag

Min måndag började 08.40 med fotohistoria i skolan och fortsatte med eget arbete & studiebesök hos en kreatör/möbeldesigner på eftermiddagen. Påvägen hem köpte jag en ritplatta haha, ska visa bättre bilder på den snart, så nöjd! Landade hemma en stund och stack sedan iväg på ett CX-pass på gymmet. När jag kom hem började jag laga mat direkt så nu har vi 6 färdiga matlådor till veckan! Måste även få klämma in hur fantastisk min sambo Dennis är, idag när jag kom hem hade han tvättat några maskiner, diskat upp, dammsugit och moppat hela lägenheten. Småsaker i vardagen men som verkligen kan toppa hela dagen! 

Har hunnit med en dusch sedan dess och nu sitter jag med lite anteckningar som jag ska gå igenom till en redovisning imorgon. Har lyssnat igenom lite olika poddar och ska snart gå & lägga mig. :)
 
 

Weekend

Det bästa med att gå i skolan är att man ibland slutar tidigare vilket vi gjorde igår! Vi slutade runt 13-tiden och då mötte jag Josephine direkt på gymmet och vi körde kondition & ett magpass. När vi var klara gick vi förbi Gymgrossisten för att kolla på förbränningskapslar Josephine hade hört gott om och det slutade med att vi båda kom ut därifrån med varsitt proteinpulver och 2 burkar med förbränningskapslar haha.. Dessutom klickade jag hem en träningsdagbok och en ny shaker från Fitnessguru när jag kom hem. Visar bild imorgon!

Jag duschade, testade mitt proteinpulver och fixade lite med bilder tills Elin dök upp och vi fixade oss tillsammans innan vi träffade Jasmine och gick till El Gordo där vi hade bokat bord. Vi beställde in en massa olika smårätter, bl.a. räkor, korv, friterad bläckfisk, musslor osv och avslutade kvällen på Amour av alla ställen i stan. Det var en tradition när man var 18 att hänga på det stället och ta shots men igårkväll var vi antagligen äldst på hela stället så det kändes bara sorgligt haha. Mysig kväll hur som helst! 
 

Redigering

 
Jag fick en fråga om jag redigerar mina bilder till bloggen mycket!
Jag tycker att det kan vara kul att leka med effekter i Photoshop för att det finns så himla mycket kul att göra men är inget större fan av att lägga ner massa tid efteråt. Tog 3 exempel från en bild som togs igår:

- Den vänstra bilden är nästan orörd. Ljusade bara upp den pyttelite i Camera Raw!
- Mittenbilden har jag dragit i kurvor, lagt på ett filter och hämtat tillbaka himlen.
- Gjort överdrivna kurvor, tagit bort all information av snön och lagt på ett filter. Ett exempel på vad jag kan tycka är för mycket redigerad men som faktiskt funkade okej! 
 
 

Stjärnhimmel

 
 
Ikväll testade jag på att fota stjärnor! 
Jag har aldrig testat innan men kollat runt väldigt mycket på olika fotobloggar, speciellt denna bloggen! Hon tar helt fantastiska naturbilder, vill definitivt att fortsätta med mer landskapsbilder. Så jag tog med mig kameran med 16-35mm vidvinkelobjektiv, ett stativ och åkte rakt ut i skogen haha. Lyckades ta ett 30-tal bilder innan jag höll på att frysa ihjäl men det var det värt!

Testade på olika slutartider & ISO och lyckades helt okej men måste fota stjärnor flera gånger!

Vill du bli fotograferad?

 
Är du intresserad av en fotografering?
Jag söker flera nya personer att fota till mina olika skolprojekt under våren och fotar mer än gärna olika porträtt! Så behöver du en ny profilbild eller bara vill ha ett gäng bilder på dig själv/dina vänner så hör av dig till mig. Både killar & tjejer såklart! Har du egna förslag är det välkommet, jag håller mig mest till befintligt dagsljus men kommer även att befinna mig en del i studio om det är ett önskemål! (:


Mail: [email protected] 
Facebook: Alice Ekström Syraka 
Instagram: alicekstrom

 

13.01.2016

Dagarna går så himla fort!
I måndags startade skolan igen och vi satte igång direkt med alla projekt som vi ska göra i vår. Först ut är en fotobok, vi får välja helt fritt vad vi vill ha som projekt och skapa en bok av. Jag har tänkt hela jullovet och har faktiskt fortfarande inte helt bestämt mig för vad jag vill göra. Det är så himla svårt när man får göra precis vad man vill och det bara är man själv som sätter gränsen! Så ikväll är det jag, anteckningsböcker, en kopp te och datorn som hjälper till med inspiration som gäller. Jag älskar att fylla min kalender så att planera upp min tid är inget problem, nu ska jag bara komma på ett kick-ass projekt till min bok!

 
 
 

January wanties

 
 
Trots att snön och vintern precis kommit är jag så klar med alla vinterkläder och vill lägga undan stickade tröjor och stövlar nu. Längtar tills man kan dra på sig en tunn klänning, en kofta och ett par converse & sedan vara klar! Ovan är några saker jag tänkt inskaffa till våren, den beiga skinnjackan har jag i svart och den är en favorit så vill helt klart ha en ljus också. Helvita converse är min grej, testade vanliga converse (med röda streck alltså) förra året men tycker helvita är så mycket finare. Behöver skaffa mig fler jeans, en fin jumpsuit och mer basic t-shirts & linnen. Den söta klänningen är redan påväg hem till mig samt ett par vanliga svarta byxor från Dr Denim!

Äntligen!

Jag har testat så många plattänger, locktänger och olika metoder för att kunna locka mitt hopplösa hår. Allt från saltvattenspray till att bara duscha med shampoo osv. Det går att locka mitt hår men det är så tjockt och tungt samtidigt som det är för lent så lockarna har bara "runnit ut" och håret har varit rakt igen efter 5 minuter. Men för ett tag sedan köpte Julia en ny plattång och testade att locka mitt hår och det höll! Kanske inte en hel dag eller kväll men lockarna håller tillräckligt för att det ska se lockat ut iaf haha!

Så jag köpte mig en egen för ett presentkort jag fick i julklapp! Så värd pengarna!
 
 
 

Ibland blir det kaos

Pinterest

Ibland och oftast kvällstid så jobbar min hjärna på högvarv. Det är som att alla miljarder tankar strömmar in samtidigt och det blir lixom ett stort kaos haha. Jag har så många olika drömmar och planer samtidigt och jag vill verkligen förverkliga dem alla. Jag vill verkligen bli supergrym inom foto, hundra planer på olika fotograferingar och olika porträtt. Samtidigt vill jag så gärna resa, New York & London, Karibien, Santorini, Maldiverna, Filippinerna, Bali, Australien & USA. Det känns bara som att det finns så lite tid och så mycket att göra. 

De senaste veckorna har jag funderat på vad jag ska göra efter mitt fotoår som är slut i juni. Ska jag plugga mer inom foto eller ska jag söka en utbildning på någon högskola? Vill jag bo kvar i Jönköping? Ska jag jobba på samma jobb eller söka annat? Resa? Jag funkar tyvärr ett halvår framåt, lever aldrig för stunden utan för framtiden vilket är jättetråkigt och stressande. Så på det senaste har jag försökt att lägga undan tankarna på framtiden och försökt leva mer här och nu. Men så råkade jag hamna inne på en hemsida där man kunde läsa massor om utlandsstudier. Och hittade olika fotoutbildningar i USA och nu är jag helt förlorad i den tanken!

Jag har alltid velat plugga i USA och ta en eller ett par terminer på en stor skola och lära känna massor av nya människor. Och att kombinera detta med att just plugga foto känns bara så självklart så vi får se vart detta leder!

Wanderlust

 
 
Igår var det Julias tur att dra iväg på en Asien-resa och hon är hemma igen om 3 månader. Jag är så avundsjuk och så ressugen själv. Har inga bokade resor för tillfället och det gör mig galeen. Jag tänker minsann också ta mig iväg och upptäcka världen snart! 
 

Så trött

Uppdateringen tog slut förra helgen precis som min energi. Jag har jobbat hela veckan, även onsdag och igår jobbade jag dessutom över 2 timmar. Ett tag trodde jag nästan att tiden stannat för att veckan gick så himla segt. Jag trivs verkligen på mitt jobb med alla jobbarkompisar men att vara inomhus 9 timmar om dagen på ett lager tog slut på krafterna helt. Jag vill se dagsljus och jag vill fortsätta jobba på min dröm så det kändes som att jag backade livet bakåt när jag helt plötsligt var tillbaka i samma spår som innan. Jag vet kanske inte exakt vad jag vill jobba med i framtiden men jag vet vad jag inte vill göra. Jag vill styra mitt eget liv och min tid, leva varje dag och inte känna att man bara lever på sina helger. Man lever bara en gång och det går att göra exakt vad man vill med sitt liv. Idag jobbade jag iaf sista dagen och jag är så himla trött i både huvudet och kroppen!

Just nu sitter jag i soffan, landade hemma för en stund sedan och funderar på om jag borde sova eller ta mig till gymmet och ta ut mig. Vilket jag skulle må bäst av haha. Senare ikväll ska jag och Dennis iväg på bio!
 
 
 

Lördagkväll

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och mysa.
Det är oftast kvällstid som jag får all energi och all inspiration så ikväll tänkte jag låta alla tankar och idéer hamna på papper. Efter flera hektiska dagar med både jul & nyår är det så skönt att bara inte göra någonting, Dennis är iväg och kollar fotboll med sina grabbar så jag tar det lugnt ensam hemma. Jag har flera skolprojekt framöver i vår som kräver att jag planerar en del så det tänkte jag sysselsätta mig med. Vi ska bl.a. komma igång och göra en bok när skolan startar igång och det kräver att jag har fått ihop en del tankar på vad jag vill göra! Jag har alltid så himla många planer & idéer och vill helst sätta igång alla projekt samtidigt men det funkar oftast inte haha. Därför älskar jag att göra listor, det är så skönt att få struktur på saker och älskar att bara sitta och anteckna med massa bra musik i hörlurarna.
 
 
 
Älskar min nya kamera, en helt ny värld har öppnat sig! Förut ville jag aldrig ta bilder kvällstid för att min gamla kamera inte alls kunde hantera mörker och höga ISO-tal men med min fullformatskamera blir bilderna skarpa och går att ljusa upp utan allt brus, bästa!

Fredrik Eklund

Boken Dennis gav mig i julklapp!
 
En bok jag velat läsa jättelänge är Fredrik Eklunds bok Sälj! Jag fullkomligt älskar Fredrik och kollat på så många avsnitt av Million Dollar Listing New York. Hade faktiskt inte räknat med att boken skulle vara så bra, den är full av Fredriks egna berättelser, tips och olika situationer där han själv ananlyserar och berättar hur man bäst handskas för att förbli en positiv och trevlig människa. Det finns så mycket man ta till sig för att ändra sitt sätt att vara och saker man inte ens har tänkt på. Boken handlar inte bara om hur man blir en bättre säljare av sig själv, utan om hur man ska vara sig själv i alla lägen men bara bli en bättre version av sig själv och verkligen ge 100% för det man brinner för och vill göra. Rekommenderar verkligen!

Emelie i motljus

 
 
 
 
 
 
 
 

2016

 
Hade ett trevligt nyår igår hemma hos Charlie där vi var samlade ett stort gäng precis som förra året. Vi hämtade mat från Pallas Athena, dukade upp långbord och pyntade massor, åt kladdkaka till efterrätt, körde lagtävlingar och skålade in tolvslaget ihop med utsikt över hela Jönköping! 

Igår på dagen träffade jag Emelie och fotade en outfit, ljuset var så himla fint så vi körde på massa motljus. Blev superfina bilder! Emelie är så himla duktig och det är så kul att fotografera någon som vill stå framför kameran, många tycker att det är jobbigt men det är så naturligt när vi fotar ihop. Fler bilder dyker upp här snart, nu ska vi iväg och hämta pizza! :)