Skriv din beskrivning här!

Sunday

Det är en sån fantastisk känsla att det snart är vår, att det bara går åt ljusare och varmare tider! Så fort solen kikar fram så mitt humör automatiskt bra. Idag har jag haft en perfekt solig söndag. Jag startade dagen med en promenad runt munksjön med Elin och hann bara vara hemma en stund innan jag och Dennis tog bilen upp till City Gross och handlade mat. Vi åkte upp till Dennis familj för att lämna bilen och hälsa på lite & gick sedan hem. Vi har sedan dess bara slappat hemma, jag har försökt få ut varenda idé jag någonsin tänkt i bildväg för att skapa en mindmap till mitt portfolio så jag har suttit klistrad vid pinterest och med mitt anteckningsblock!

Jag har även suttit och rensat lite bland bilderna som togs igår och gett mig på hudretusch. Jag har egentligen inte så stort intresse av bildbehandling och retusch men vill fortfarande kunna göra ett bra jobb i PS så jag satt och pillade med denna bilden på mig själv några timmar. Det är inga drastiska skillnader men alla små prickar/ojämnheter är borta och jag har försökt göra huden mer mjuk och fin. Nu ska vi strax börja göra pannkakor, har haft detta pannkakssug i flera veckor så nu är det dags haha.. Vi har köpt sylt, glass, färska jordgubbar och grädde så detta sug ska nog kunna botas!
 
 

Lördag

 
Igår spenderade jag kvällen med Dennis, vi köpte lite godis och hade myskväll hemma med film och spelade Fia med knuff. Vi köpte en liten variant av spelet i Thailand förra året och spelar lite då och då, Dennis vinner varje gång haha. Jag har sån himla otur(eller dålig taktik..) i spel alltså! Idag ställde jag klockan på halv 8 och kom iväg till fotostudion en timma senare. Jag och Judit spenderade hela förmiddagen i studion, hon fotade en bebis och jag experimenterade lite med ljus och plåtade Simon. Dock var vi så trötta på allt som hade med blixtrar att göra efter alla timmar så vi fotade bara en kort stund och sedan fortsatte vi ute i dagsljuset istället!

Torsdagssmoothie

Vaniljyoghurt med jordgubbar och banan
 
Vi har haft relativt korta skoldagar i veckan och jag har lyckats klämma in ett träningspass varje dag. Kondition, yoga, zumba och en powerwalk runt munksjön för att inte gå ut för hårt mot kroppen. Nu när bokveckorna är över så har vi det ganska lugnt innan vi kör igång med våra portfolion så jag har inte haft mycket skolarbete utan planerar mest in plåtningar och har fixat med min hemsida. Dennis tränar med sitt lag varje kväll så jag har blivit så himla uttråkad av att vara hemma själv så jag har tagit tag i massa tråkiga saker som alltid behövs göras. Ikväll ska jag rensa våran skogarderob...

Malta

 
Reseprojektet är bokat och det blev Malta till slut! 
31 mars - 14 april åker vi, jag ska nämligen göra ett fotoprojekt ihop med Lovisa och det kommer så kul. Det ska vara himla vackert på Malta och vi ska bo precis vid havet och strandpromenaden. Ska bli så skönt att komma iväg lite och till en ny plats som jag aldrig varit på! Det ska vara väldigt vackert och mysigt på Malta så jag hoppas på massa mysiga små gränder och gator, sitta på uteserveringar och restauranger i solen och förhoppningsvis få lite värme efter denna kalla årstid!

Fotoboken

Såhär blev den, min fotobok!
Den blev som jag hade tänkt mig, liggande bilder med tema soluppgång till solnedgång. Jag ville dessutom inte att bilderna skulle försvinna in i mitten av boken så jag beställde med såkallad "layflat" så att alla detaljer finns kvar. Jag kommer absolut göra fler fotoböcker i mitt liv, så himla mycket roligare att bläddra bland bilder än att kolla på dem digitalt. Vill definitivt göra böcker med resor, bröllop, bebisar, familjen osv.

Min bok kommer från fotoklok.se
 
 
 
 
 

Helgen

 
Mitt sportlov lider mot sitt slut och det ska bli skönt att gå tillbaka till skolan och lite rutiner!
Jag har äntligen blivit frisk, vilat upp mig ordentligt samt kollat klart Gossip Girl, fått en massa inspiration till både livet och framtiden, jobbat på mitt jobb i onsdags, fotat killarna i studion, varit på bio och sett Den unge Zlatan med Dennis, haft fredagsmys, varit på kalas och igår firade vi Elin som fyllde 22 år! Idag ska jag organisera upp min hemsida, ta en lång dusch med inpackning, ansiktsmask, fixa ögonbrynen osv. Jag och Dennis ska storhandla inför veckan och laga någon god middag ikväll så det blir en lugn och skön söndag. (:

I veckan som kommer så ska jag redovisa min fotobok i skolan, den ska lämnas in till lärarna imorgon och bedömas. Vi ska ha föreläsningar om eget företagande/marknadsföring vilket kommer bli väldigt intressant och förhoppningsvis lärorikt. Jag ska också försöka boka resa och hitta bra boende för 2 veckor samt komma igång med träningen igen! Längtar till svettiga pass och ömma muskler men jag vill heller inte gå för hårt ut direkt så ska mjukstarta imorgon!

Boys

Igår spenderade jag i stort sett hela dagen på att rensa, redigera och sortera bilder från studioplåtningen. Vi tog runt 400 bilder så det tog sin lilla tid haha. Blev så nöjd, så fina bilder på killarna och jag har massor av bilder att välja på till min portfolio! 

 
 
 

Studio

Det var så länge sedan jag fotade i studio!
Jag och Judit hade planerat in att hänga i studion lite på sportlovet så igår körde vi på i några timmar efter klockan 9 på kvällen. Det var så kul! Jag har verkligen inte fastnat för studio och blixtljus innan men ju mer jag fotar med det desto roligare och snyggare blir det! Jag har mest plåtat tjejer och ville ha en utmaning så jag frågade Dennis killkompisar om de kunde tänka sig bli fotade så Richard, Adam, Albin och Tobias dök upp och blev plåtade i olika outfits och poser. Även Dennis anslöt sig efter hans träning och vi lämnade studion strax innan 12. 
 
Richard 

Dreamy

 

2016.02.15

Alla hjärtans dag present från Dennis ♥
 
Denna veckan har jag sportlov! Det var några år sedan jag hade det sist men det är fantastisk skönt att vara ledig lite även om jag låg hemma sjuk hela förra veckan. Jag vaknar fortfarande med halsont och är täppt i näsan men mår bättre i kroppen och jag har fått tillbaka min energi så nu väntar jag på att bli tillräckligt friskt för att kunna börja träna igen. Idag har Dennis också varit hemma då han pluggar matte inför sin tenta så vi tog sovmorgon och gick sedan och handlade mat inför veckan. Vi lagade köttfärssås med pasta till middag och jag har ringt en massa samtal såsom tandläkarn, bokat fotostudion till onsdagkväll och planerat in lite jobb. Ikväll funderar jag på att ta mig en promenad runt munksjön, bara jag, kylan och en poddcast i hörlurarna!

Brunch

Igår jobbade jag först 06-13.30, hämtade Dennis och åkte sedan hem till pappa och firade min lillebror som fyllde 12 år. Pappa grillade för första gången iår och vi stannade kvar tills klockan var halv 8 och jag började mitt nästa jobb 20-02. Idag kunde jag sova ut till klockan 9 och hoppade sedan in i duschen. Fixade mig och mötte Elin, Jasmine och Tove för att äta brunch på Bryggan. Vi satt kvar i några timmar och snackade och gick förbi stan en sväng på vägen hem. Dennis spelar match idag och kommer hem om någon timma så jag vet inte om vi ska åka och handla mat eller om vi ska ta det senare i veckan och ha myskväll istället! 

 

Globetrotter

 
Mitt liv går ut på att resa.
Det har det alltid gjort och kommer antagligen alltid att göra. Jag får en slags kick av att ha en inplanerad resa och när jag inte har några planer känner jag mig helt tom. Jag vill se så mycket och jag vill kunna leva på att resa.  Självklart vill jag ha en fast punkt också men jag vill alltid veta vart jag ska näst för annars blir jag så himla rastlös. Jag vet inte om det är foto eller resa som är mitt drömjobb, eller om det helt enkelt är så att det är kombinationen som är lösning på det hela. I vår har jag ett reseprojekt i mars-april och det börjar dra ihop sig att bestämma sig vart man ska åka och vad man ska ha för projekt. Tyvärr är det ekonomin som student som sätter gränserna men jag håller på att planera lite så hoppas snart att jag kan bestämma mig & boka!

I veckan bokade jag dessutom en resa till Polen med några klasskompisar! I maj åker vi med ett gäng från skolan och blir borta 4-5 dagar för att se Polen, olika sevärdheter och så ska vi besöka Auschwitz. Har alltid velat åka dit trots att det kommer vara frukansvärt och väldigt hemskt men också väldigt viktigt. 

I'm done!

Min fotobok är klar och ivägskickad! Usch jag tyckte detta moment var jättesvårt, inte att sätta samman en bok med bilder utan att komma på vad jag ville göra en bok utav. Jag tänker att om man har en massa fina bilder och vill göra någonting utav det så kommer kanske tanken på att göra en fotobok! Men att börja med att man ska göra en bok utan idéer var bara jobbigt. Det finns så mycket man kan göra och det känns verkligen som att ribban höjts och man måste prestera på allt man gör nu i vår så jag kände att jag gjorde det för bekvämt för mig själv för att jag blev stressad. Men det blev en bok till slut och jag måste sänka mina krav!

Min bokidé var alltså att få fram de vackra färgerna som trots allt finns i januari/februari - vackra himlar, solnedgångar, speglingar, mönster osv.
 
 
 
 
 

Några utav bilderna

Hemma

Klickade hem tavlan förra veckan och kuddarna är köpte på Hemtex!
 
 
I lördags vaknade jag upp med halsont men ibland kan jag vakna med det och sen försvinner till dagen efter men det blev tyvärr bara värre. Igår när jag vaknade övervägde jag om jag ens skulle gå till skolan då jag dessutom hade hosta också men vi hade en kort skoldag så jag gick och hem igen vid två. Sedan dess har jag blivit dunderförkyld, både ögon och näsa rinner konstant, jag nyser, hostar och är riktigt tung & trött i kroppen. Varannan människa är ju sjuk så det är inte så konstigt men jag hoppades verkligen på att få slippa undan haha menmen. Så idag är jag hemma från skolan, vi håller fortfarande på med våra fotoböcker och jag skulle verkligen behöva fixa det sista innan jag kan skicka efter min bok men det får vänta tills imorgon då alla redigerade bilder ligger på min skoldator..

Tjugotre

Idag fyller han 23 år min finaste Dennis. I 5 år har jag känt denna underbara varelsen och snart firar vi 3 och ett halvt år tillsammans. Det är denna killen jag vaknar upp bredvid varje morgon & han jag alltid vill vakna upp bredvid. Idag har vi firat hans dag, vi har ätit på restaurang med båda våra familjer som var en överraskning och myst hemma. Fram tills nu har vi kollat Gossip och ska strax lägga oss!
  
Älskar dig 

Stjärnfotografering

Igårkväll var vi ett gäng tjejer från klassen som tillsammans åkte ut till Dumme Mosse och fotade stjärnor då det var en molnfri natt. Det var fruktansvärt vackert, vi stod mitt i ingenstans och bara glodde upp på himlen haha men det var så himla vackert! Vi fotade i någon timma tills vi alla höll på att frysa ihjäl men fick ett par bra bilder trots svårigheterna att försöka hitta fokus i totalt mörker. 
 
 
 

Proteinpannkakor

Jag vet inte hur länge jag varit sugen på pannkakor haha! Det brukar dock bara den första pannkakan som är god och sen blir oftast det för sött och så har man gjort typ 20 stycken.. När vi precis hade flyttat in i lägenheten hade vi en pannkakskväll och det är nog en sådan jag vill styra ihop igen, med massa goda tillbehör och mysigt sällskap. Dennis är inte så mycket för pannkakor (jag vet, han gillar inte glass heller?) så ikväll gjorde jag proteinpannkakor av en proteinmix och det blev super. Blandade ut med vatten och en liten skopa med chokladprotein och hade färska jordgubbar och kvarg till, perfekt kvällsmat! 
 
 
Både proteinpulvret och pannkaksmixen finns hos gymgrossisten!

"New York is not a city, it's a world"

Pinterest
 
Egna bilder från NY-resan 2014
 
Jag vet inte om det är för att jag och Dennis har fastnat i GG eller om det är för att jag håller på att planera en resa men det enda jag har i mina tankar är New York. Jag vill inget annat än att åka iväg och aldrig komma tillbaka. Gå på varenda gata, andas storstadsluft och fotografera allt jag ser. Jag vill uppleva alla årstider och speciellt våren som snart kommer. Bara måste hit snart igen. 

Måndag!

Helgen försvann fort! Jag hängde med Charlie, Simon och William i fredags, var på kalas hos Dennis i lördags och tog det lugnt igår med Dennis, handlade mat för veckan som vanligt och kollade på Gossip Girl haha.. Idag vaknade jag upp supertaggad på ny vecka haha! Jag hade bokat in mig på Cardio Move på gymmet vid 12 så fick en liten sovmorgon innan träningen. Har duschat och ätit lunch så jag ska strax ta mig till skolan. Behöver sätta mig ner med alla bilder jag tagit under förra veckan till min bok för att se vad som fattas så ska sitta och redigera i några timmar samt planera denna veckan. Älskar att kunna styra min egna tid!

 Bild från fotopromenad igår