Skriv din beskrivning här!

Tjugonionde oktober

 
Redovisning av en konstbild i skolan och kunde sluta redan vid 12. Jag är fortfarande inne i tänket att man ska komma hem sent på eftermiddagen så det känns som en sån skön frihet att ha resten av dagen ledig, speciellt en solig dag! Gick hem och åt lunch, tog en liten powernap på en halvtimma och mötte sedan upp Emelie för att fota vid Sofiakyrkan. Nu är jag hemma igen och ska byta om lite snabbt, ska snart möta upp pappa för att gå runt munksjön. Senare ikväll ska jag bowla med min klass! :)
 

Onsdag med Lovisa

Denna veckan har vi 4 redovisningar av olika bilder så det har blivit en hel del redigerande på kvällarna. Efter skolan idag mötte jag upp Lovisa för att fota en outfit och vi tog sedan en mysig fika på ett café i närheten där vi snackade bort ett par timmar. Vi gick förbi ett par gym på vägen hem för att kika på deras utbud och jag var sedan hemma en sväng innan jag stack förbi skolan igen för att skriva ut mina färdiga bilder!

Här hittar ni Lovisas blogg! 

Vernissage och utställning

Mellan 14.00 -15.30 idag hade våran klass utställning av våra bilder som vi fixat med i ett par veckor. Bilderna är nu upphängda i gångbron mellan Juneporten och tågstationen så det är bara att kika upp på väggarna om man har vägarna förbi. Vi bjöd på cider & lite snacks till de besökare som kom och tittade, det var inte någon jättestor grej men ändå kul att kunna ställa ut en bild man själv tagit på en plats där ett antal tusen människor passerar om dagen! 



 

Min bild som vackra Evelina pryder!

Long gone

De senaste torsdagarna har jag hängt hemma hos Jasmine och haft myskvällar med massa färsk frukt och snack. Likadant var det förra veckan, vi gick en sväng vid Rocksjön då jag behövde ha hjälp med en bilduppgift och sedan gick vi in på Ica Maxi och köpte massor med frukt, apelsinjuice och citronsorbet glass! I lördags åkte denna pingla och Elin iväg på en månads semester till Asien.. Jag har varit så himla bortskämd med att ha dem båda två bara ett par minuter ifrån mig (Jasmine bor tillochmed på samma gata!) så det känns faktiskt lite tomt trots att det bara gått två dagar haha. ♥
 
 
 

Skönhetsnytt

För ett tag sedan la jag en beställning på denna contour-palett från Anastasia. Jag har velat testa på att framhäva ansiktsdrag med contouring ett tag så jag beställde hem den och fick dessutom superbra studentrabatt (god bless mecenat). Nagellacket köpte jag i fredags när jag shoppade med Jasmine, perfekt färg!

 
 
 
 

Min första bröllopfotografering!

 
 
Idag var jag med min klasskompis Julia och agerade assistent/fotograf på en bröllopsplåtning! Vi höll till i en kyrka en liten bit utanför stan och fortsatte bröllopsfotograferingen i stadsparken och slutligen vid vättern. Det var iskallt och blåsigt men det blev superfina bilder. Har hunnit kika igenom en liten del av bilderna som togs, men ska strax packa ihop och dra igen, ska jobba ikväll! :)

Evelina

För ett par veckor sedan åkte jag och Evelina ut till en riktig trollskog i Hovslätt och hade en photoshoot! Bilderna blev så himla fina, det var perfekt ljus i skogen och jag har verkligen alltid velat planera ihop en fotografering med ett tema & en modell så det var superkul. Vi lyckades få till en bild till utställningen som min klass kommer ha nästa vecka, temat var alltså "De fyra elementen" och jag valde temat jord!


Reklamfoto

Här kommer bilderna från den kommersiella uppgiften! Vi fick i uppgift att ta fram ett valfritt varumärke och göra en kommunikationsplan samt en reklamkampanj för deras produkter. Jag valde som sagt Yves Rocher och gjorde en serie av bilder av deras "nya" läppstift som kom lagom till hösten. Jag jobbade bara i studio denna gången och det blir bara roligare & roligare att trixa med ljus och blixtar!
Emelie Åkerlind 

Att fota i raw-format

 
Jag vet inte hur många gånger jag har läst att man får ut mest av sina bilder genom att fota i Raw-format men ändå fortsatt fota i jpeg haha. Samma dag som jag började på Fotoskolan bytte jag inställningar i kameran och sedan dess har jag fotat i Raw. Dels för att jag nu redigerar i Photoshop och dels för att man verkligen kan få ut så mycket mer information i sina bilder. Jpeg-filen bestämmer själv vilka färger den tycker att bilden borde få medans en Raw-fil blir ganska tråkig men sparar all information som man sedan kan hämta tillbaka och ändra på i Photoshop!

Jag har börjat lära mig mer och mer i PS men det är så mycket man kan göra så det enklaste är verkligen att titta på onlinekurser och youtube. Vi går igenom mycket på våra lektioner i skolan och jag lär mig något nytt varje dag verkligen. Mitt enda problem just nu är att mina bilder blir lite,lite brusiga på bloggen trots att jag ändrar pixel-storlek och fixar, får se om jag lyckas få ihop det snart!

Lördagsplåtning

Igår var vi några klasskompisar som hade bokat studion för att fota våra produkter. Tog en hel del bilder på läppstiftet och sedan även bilder på Emelie som snällt ställde upp som modell! Idag ska jag gå igenom alla bilder och välja ut 3 stycken som ska printas ut på papper tills på tisdag. Nu har jag min mamma hemma på besök, vi ska äta middag ihop och umgås! 

Smakprov från igår

Friday

 
Efter skolan idag mötte jag upp Emelie för att fota en outfit, vi gick till en jättefin park där alla träd hade fått röda löv så det blev jättefina höstbilder! När jag kom hem bytte jag bara om snabbt och så åkte jag & Dennis upp till IKEA där vi handlade lite nödvändigheter. När vi kom hem åt vi middag och har sedan dess städat iordning i lägenheten och bara tagit det lugnt. Resten av kvällen blir lika lugn, vi ska strax sätta på en film och bara mysa!

New in

I veckan fick jag hem lite nya produkter som behövde fyllas på. Från Yves Rocher beställde jag hem ett läppstift som jag ska använda i mitt fotoprojekt och fick då även med ansiktsmask med lukt av körsbär och kosttillskott. 
 
 
 
 
I somras fick jag denna bronzern från Glossybox och det är den bästa jag använt någonsin så när jag hittade den på eleven.se blev jag överlycklig haha. Köpte även en hårinpackning då jag velat testa på Maria Nila och håret blev helt fantastiskt efter bara en tvätt! 

Produktfotografering

 
 
 
 
 
Dagens lektioner bestod av hur man ljussätter produkter i studion. Om en vecka har vi en uppgift inom kommersiell foto där vi ska fota egna produkter så idag fick vi testa på lite olika bakgrunder och ljus! Min idé är  inriktad på beauty så alla bilder ska tas i studio vilket blir en liten utmaning då jag knappt fotat i studio innan men det är riktigt kul. 

Under ett par veckor har vi jobbat med temat "De fyra elementen" och på fredag ska bilden vara redigerad och klar. Våra bilder kommer att hängas i genomgången mellan juneporten och tågstationen så det blir våran första utställning. Jag hade turen att få min bild klar förra veckan tack vare Evelina som ställde upp, det blev superfina bilder i skogen så jag tänkte lägga upp ett par bilder här när jag redigerat klart! :)

Stockholm

Efter en föreläsning i skolan i fredags tog jag bussen upp till Stockholm! Jasmine och Julia tog en tidigare buss så vid 9-tiden på kvällen mötte Jasmine upp mig på stationen och vi drog hem till Sandra och Sara som bor i Bredäng. Vi hade myskväll med hämtmat och somnade ganska sent på natten. Igår hade vi biljetter bokade till Major Lazer på kvällen så vi gick en sväng på stan på dagen och åkte sedan hem & fixade oss för att sedan åka till Annexet vid 7. Dansade loss till skön musik hela kvällen och tog tunnelbanan hem senare på natten. 

Idag vaknade vi runt klockan 9 och packade ihop alla våra saker och tog bussen hem till Jönköping klockan 12. Det kan ha varit den segaste bussresan i mitt liv, tiden gick så långsamt och jag sov inte en sekund, suck.. Sedan dess har jag hunnit träffa Dennis, vi har hälsat på hos Dennis pappa en sväng och handlade mat på vägen hem. Kvällen ska spenderas i soffan i Dennis famn, borta bra men hemma bäst. ♥
 
 
 

Axamo

Efter skolan idag hängde jag med mamma upp till Axamo där vi gick en lång promenad. Det finns inget bättre ställe att springa/motionera på, älskar de små stigarna och det är så himla mysigt område. 

 
 
 

Myskvällar

 
Jag har haft flera myskvällar i rad, älskar höstmys så himla mycket!
I måndags åkte jag och handlade ihop med Jasmine & var sedan ute på en löprunda innan det blev mys i soffan med Dennis. Igår var jag hemma hos Julia på kvällen och umgicks, fick mitt hår lockat och vi kollade på PH ihop. Ikväll står myskväll på schemat igen, meningen var att oktober skulle startat nyttigt men fick med mig Dennis bort till hemmakväll för en stund sedan då jag hade sånt sjukt sockersug så nu sitter jag nöjd i soffan med en skål med godis, en tekopp och tända ljus! 

Mina senaste fotograferingar


Duktiga Emelie i studion

 Finaste Elin 

Mysig höstoutfit med Emelie från igår!
 
 
 

1a oktober

Jag har haft fullt upp denna veckan men är nu klar med alla uppgifter för denna vecka så jag ska strax packa ihop mina saker och dra hemåt. Ska åka hem till pappa för att fira hans födelsedag och sedan ska jag försöka klämma in ett träningspass senare. Känner att mina uppdateraringar här bara handlar om skolan så jag ska försöka visa mer bilder från min vardag/outfits och skriva mindre haha.