Skriv din beskrivning här!

this means war.


Godmorgon måndag. Om en liten stund ska jag ta bilen till stan & hälsa på en släkting samt visa lite bilder från studenten och balen. Tar hunden med mig och blir eventuellt en liten promenad runt antingen Munksjön eller Rocksjön efteråt. Inatt ska jag hämta mamma & mormor på Landvetter så innan dess ska jag laga middag och fixa lite här hemma :)

Höstpromenad.

Huskvarna är ingen höjdarstad men har sina fina platser. Idag gick jag förbi ett gammalt "slott" som ligger i närheten där jag har massa minnen från fritids-tiderna när vi åkte pulka ner för backarna. Fortsatte uppåt skogen men fick känslan av att jag var förföljd av några randoms så jag begav mig neråt så fort jag kunde haha. 


early morning.


Idag ringde klockan vid 9 och då var det bara att dra på sig kläder och ge sig ut på morgonpromenad. När jag kom hem fick jag för mig att jag skulle städa så nu är hela huset dammsugat (säger man så haha?) & jag har hunnit med att duscha och äta frukost också. Medans håret får självtorka så ska jag sätta igång säsong 2 av Ugly Betty!

Live for the applause.

För bara några år sedan var jag så hundrädd att jag sprang över gatan för att slippa gå förbi en hund. 
 
Att borsta tänderna i badrummet är omöjligt, måste gå runt & göra annat samtidigt. 

Jag har sovperioder, vissa veckor kräver bara jag några timmar sömn och ibland måste jag sova dygnet runt. 

Innan nästa sommar tänker jag ha en till tatuering & tagit mitt 4e hål i örat.
 
 

birthdaygirl bella.

Idag är det en festlig lördag, det är nämligen Bellas 7års-dag! 
Det ska firas med en hund-tårta och lite exra mys om det nu är möjligt. Själv ska jag laga tacos och vara hemma hela dagen, sticker möjligtvis iväg till pappa lite senare för att gå en långpromenad med bröderna men får se.  
 
Finaste vovven som gör allt för små köttbullebitar haha 

fredag.

 
Äntligen fredag. Idag har jag lunchat med pappa och sedan åkte vi & besiktigade bilen. Var första gången för mig så var skönt att ha med någon som vet hur det går till, efter det åkte jag hem och gick ut en lång runda med Bella och just nu befinner vi oss i sängen. Är helt slut så behöver nog en powernap för att orka med kvällens festligheter!

extern hårddisk.

 
Då jag inte riktigt hittade vad jag sökte på Elgiganten i tisdags så letade jag runt på internet efter en hårddisk och hittade denna blåa Seagate på Cdon.com. 2 dagar senare låg den i min brevlåda & har nu fört över alla mina bilder, viktiga dokument osv för säkerhetsskull. 

Min baby är tillbaka!

Efter 2 veckors service hos Nikon så är kameran nu tillbaka hos mig. Var inget fel på objektivet som tur var utan det hade bara kommit in smuts på sensorn så nu är den som ny igen! Påväg hem var jag nere i fotoaffären i Huskvarna och köpte ett UV-filter för att skydda linsen och fick även lite tips på nya objektiv. :)
 

Echoes.

 
Igår jobbade jag dubbelpass därför blev det ingen bloggningen men idag är jag ledig! Imorse vid 7 gick jag runt Rocksjön på 4km med Bella, var jättefint ljus och häftig dimma på sjön så jag kunde inte låta bli att stanna & fota lite överallt. När jag kom hem somnade jag direkt och sov till 12-tiden och nu är det lunchdags. 

Språkresor.

Jag har kikat runt på så många hemsidor om utomlandsstudier och arbeten neråt södra europa(främst grekiska öar) men det jag fastnat mest för är studier av engelska i USA. Man kan välja mellan 2-52 veckor och jag är ganska sugen på att åka iväg 1-2 månader och förbättra engelskan + utöka mitt CV lite. Måste dock planera lite till och spara pengar men något ska jag väl lyckas komma iväg på, frågan är vart?
 
Miami Beach
New York
Santa Barbara
Eller Matla?

Pannkaksmiddag.

Vid 3 kom Jasmine hit och vi gick en lång promenad innan vi för en stund sen gjorde pannkakor till middag. 2 pannkakor senare ligger båda dömätta och trötta i sängen och väntar in Julia. Sedan är det Elgiganten och jobb som gäller medans Julia myser på med Bella ikväll! :)
 
Jordgubbssylt, vaniljkvarg och lite kokosflingor. Ack vad sött dock.

12:35

 
Idag gick jag upp vid halv 9 för en morgonpromenad, har sedan dess legat i sängen med datorn & kollat på Ugly Betty. Ikväll är det jobb som gäller men innan dess har jag inte speciellt mycket planer, senare i eftermiddag ska jag iaf åka upp till Elgiganten och köpa mig en extern hårddisk. Min skoldator kommer typ krascha när som helst så vore ju härligt om mina 5,000 bilder inte försvann haha :)

Vecka 39.

Ny vecka igen och idag sätter min vecka som hundvakt åt Bella igång. Har alltså fullt ansvar för hunden, mig själv och matlagningen, den sistnämnda vet jag inte om det kommer funka så bra, har noll inspiration när det gäller mat men har mängder med frukt hemma så överlever nog! 

Idag har vi varit iväg och träffat Julia & Simon för en promenad runt Munksjön. Efter det blev det kycklingsallad till middag och nu har jag börjat på en ny serie igen, Ugly Betty. Fick inspiration från Julia, har aldrig sett alla avsnitt och kommer inte riktigt ihåg storyn så det ska bli kul. Senare ikväll kommer Dennis hit och sover över. :)
 
Mitt slitna hår, måste verkligen klippa mig snart!

H&M home.


I mitt rum hos pappa går färgerna i lila/beige/grått. Jag vill skaffa nya kuddfodral till sängen och den paljettklädda kudden i silver är så snygg. Kudden jag köpte igår är visserligen lite guldig men den kommer matcha mina väggar. H&M Home har massa fina saker så det är nog tur att vi inte har en Homebutik i Jönköping haha..

Bra söndag.

Det skönaste för tillfället är att vara helt pluggfri. Jag kan inte ens komma på en enda gång vi var pluggfria sista året i gymnasiet, alltid var det inlämningar, prov, läxor, förhör, redovisningar, projektarbetet och alltid hade jag den där känslan att man kunde plugga på något. Inte ens på helgerna kunde jag slappna av. Jag har aldrig uppskattat söndagar, visst var det kul att komma tillbaka till skolan på måndagmorgon och träffa klassen men söndagsångesten försvann inte för det.

Detta är första gången på evigheter som jag kan ta det lugnt och bara kunna hitta på saker utan att hela tiden ha i bakhuvudet att jag har massvis med skolarbeten som väntar på mig när jag kommer hem. Visst blir jag rastlös och sprallig emellanåt när jag inte jobbar eller träffar vänner/Dennis men det är så jävla värt att bara kunna sega hemma en hel dag med serier utan att ett datum då någonting ska bli klart eller lämnas in. Självklart kommer jag behöva lägga ner en hel del tid i höst på att läsa gamla högskoleprov och förbereda mig för årets som är den 26e oktober men det är ju frivilligt denna gången. :)
 

Nytt.

Efter lunch idag blev det en liten runda på stan med Dennis. Har letat höstskor öööverallt och vartenda par har varit för stora, för små, fula osv osv men idag testade jag ett par skor jag spanat in ett tag som varit för stora men fick tag på ett par inlägg som gjorde skorna perfekta.

Hittade en grymt fin höstjacka men är lite osäker på om jag ska ha den i grått istället.. Dessutom hittade jag en söt kudde till mitt rum och ett doftljus. 
 
 

Nagelfix.

 
Denna lördagen har jag varit ute en sväng med Bella, tagit en powernap i 40 minuter och bäddat om hela min säng. Har dessutom filat och målat mina naglar så nu är de fina igen! Om en stund kommer Dennis hit så får se vad som blir av oss ikväll, myskväll eller om vi drar iväg på något. :)

New in.


LÖRDAG.

Som ni kan se så är headern bytt & designen ändrad men allt är inte klart än så alla inlägg och arkiv hittar ni längst ner på bloggen just nu. Igår var jag iväg med mamma på en 4km's promenad på Öxenehaga och åkte sedan hem till Dennis på kvällen för idolmys. 
 
Nu befinner jag mig hemma hos pappa och ska vara kvar här några timmar till, senare ikväll blir det nog en fika med vänner eller nåt annat påhitt. :)
 
 

Godmorgon fredag.

Idag gick jag upp klockan 8 för att få skjuts av mamma till gymmet där det blev ett bröst-mage-armar pass. Trodde att gymmet skulle vara tomt så tidigt på morgonen men jag hade fel för hela stället var fullt av pensionärer. Tog bussen hem och nu har jag precis ätit frukost. Den naturella kvargen var okej men nu har vi köpt hem vanilj & jordgubbssmak vilket är mycket godare så det fick bli jordgubb idag. 
 
Nu ska jag klä på mig och sedan rensa lite i mitt rum! 
 
Kiwi, blåbär, hallon, banan och vindruvor med jordgubbskvarg fick det bli idag.

Bekännelser.

Jag får nästan ont i magen om det blir sådär fantastiskt foto-ljus och jag är kameralös.

Jag är väldigt, väldigt rastlös av mig.
 
Har extrem otur när det gäller mobiltelefoner.

När jag väl börjar prata finns det oftast inga slut.
 

Föredrar 100 gånger om att stå bakom kameran än framför.

 
Men är ändå väldigt mån om att behöva ha många självporträttsbilder. 

Min blogg speglar inte riktigt vem jag är i verkligheten, bara vad som pågår i mitt liv ungefär.

Jag är en perfektionist. 

Har absolut ingen aning om vad jag ska göra med mitt liv, bara 1 miljon planer.

Samlar lixom lite på skor, parfymer och randiga tröjor. 

Får extrem ångest när jag äter onyttigt eller tränar dåligt, vill helst gå under jorden och aldrig komma tillbaka. 

Blir nästa irriterad på bloggare som uppdaterar dåligt trots att jag själv uppdaterar max 2 gånger/dag.

Varje gång jag ser ett gulligt djur måste jag säga "naaw" 

14:40

 
Torsdag och vad jag åtstadkommit idag är inte mycket. Har duschat och fått lite mat i magen så jag ska strax torka håret och sminka mig för första gången denna veckan. Vid 4 ska jag träffa Elin på A6 för shopping och därefter får vi se vad denna dagen har att erbjuda!

2013-09-18.

Idag har jag sån sjuk träningsvärk att jag knappt kom ur sängen. Skönt men väldigt,väldigt obehagligt att gå i trappor! Dagens planer är att strax fixa lunch, åka upp till A6 en snabbis för att lämna in ett CV och sedan chilla fram tills klockan 7 då det är jobb som gäller. 
 
Håller för tillfället på att välja ut lite bilder som jag ska skriva ut, ska b.la. sätta in 2 foton i min nya ram & ska även välja ut de bästa bilderna från Greklands-resan för att senare i höst sätta in dem i ett album. 
 
3 bilder från förra hösten i Norrköping(som förövrigt är världens bästa höst-stad!)

TISDAG.

Allt för länge sedan jag var på gymmet så idag blir det ett ben & rump-pass. Senare i eftermiddag kommer min kusin hit på middag och efter det är det jobb vid 8 som gäller. :)

 

Middag hos mormor.


Idag åkte jag hem till mamma för att bo här i 2 veckor framöver. Vid 4 var vi bjudna på middag hos mormor där vi stannade ett par timmar då mamma & mormor även bokade en resa till Grekland. Nu är jag hemma igen och planerna för ikväll är att packa upp lite saker och sen hänga framför tvn vid 8 när Idol börjar!

Höstnytt.


OCEAN BLUE.

Här är de sista bilderna från Zakynthos som jag inte har visat. Några poolbilder och resten är tagna i havet.
 

00:20

 
 
Igår tog jag bilen till Liljeholmen för att möta Charlie, Julia & Simon på minigolf. Med mitt kassa bollsinne och med min väldigt korta stubin när saker går dåligt så fick jag äran att hamna på sistaplats haha. Vi avslutade kvällen med filmen The Call (som förövrigt har ett väldigt dåligt slut..) hemma hos Charlie innan vi åkte hem. 

Idag startade jag morgonen med en PW på 3km, gjorde lunch och åkte hem till Dennis vid 3-tiden. Hann kolla på halva Snabba Cash 2 innan det var dags att gå på bio på Snabba Cash 3, Livet Deluxe. Efter filmen och efter en överenskommelse med mig själv att aldrig bli gangster så åkte vi hem till mig. Dennis sover sedan några timmar tillbaka och jag är inne på näst sista avsnittet av Under the Dome. Efter det ska jag också sova!
 

Mobilbloggning.

Har lovat mig själv en gång i tiden att aldrig börja blogga genom mobilen men nu är jag utan kamera för den är på service och den andra kameran är hos mamma.. 

Igårkväll drog jag till Elin på förfest där ett gäng var innan vi drog ut på krogen. Sov över hos Dennis och idag har vi bara slappat med någon fotbollsmatch och ätit lunch ihop. Nu är jag hemma hos mig och ska strax iväg för att träffa Julia, Simon och Charlie! 




FRIDAY.

Idag är det fredag och hyfsat soligt ute. Om några timmar ska jag bege mig mot stan för att fixa min kamera & lämna in några CVn på olika ställen. Ikväll lutar det mot en utgång med gamla classmates! Innan dess ska jag hinna lägga upp några undervattensbilder vi tog som blev grymma.
 
 

Mys.

Igår stod dubbeljobb på schemat, 11-18 och så nästa jobb vid 19.00. Tog sovmorgon till 11 imorse & har varit hemma större delen av dagen. Var ute på en promenad på 5km innan och för några timmar sedan åkte jag & Dennis upp till Ikea för att kika på lite nya saker till mitt rum. Fyndade så mycket som 2 doftljus så nu är det 100% mys som gäller i gästrummet.

Om 20 minuter börjar Hela Sverige bakar och sedan är det Hells Kitchen så får ladda upp med lite mango & nektariner för att stilla hungern som kommer komma krypandes haha. :)
 
Bilderna kameran tar blir så dåliga att det är pinsamt, måste lämna in kameran imon. 

Arg.

Jag är så jävla trött på att inte veta vad jag vill göra. Planerar och planerar men kommer ingen vart, vill stanna kvar i Jönköping och jobba samtidigt som jag vill fly härifrån. Språkresa eller Aupair? Jobba i Norge i några månader eller stanna kvar hemma för att börja plugga till hösten? Och vad vill jag plugga till?? Kom in på både Arbetsterapeut & Tandhygienist på högskolan iår men är det något jag vill? Vill jag plugga mer matte & teknikämnen och komma in på högre utbildningar OCH i vilken stad ska jag då plugga i? 

"Alice du verkar så distraherad" Men nähe? Det pågår ett 3:e världskrig i min hjärna samtidigt som jag måste leva i nutidens vardag som består av ströjobb och serietittande. Runt om mig hittar människor sina egna vägar och gör upp planer medans jag står bredvid och trampar i samma vatten hela tiden. Blä.
 
Kanske skulle ha stannat i Grekland där mitt största problem var om jag skulle äta sallad eller en pizza..

Måndag.

 
Idag har jag inte fått så mycket gjort, har skrivit lite på mitt CV och börjat på ett personligt brev så ska skriva ut dem någon dag i veckan och sedan bege mig ut och söka jobb. Åkte med pappa och handlade för en stund sedan och vi kom hem med massa frukt, en burk kvarg och grönsaker så lite lättare ska det väl bli att hålla sig nyttig.

Nu ska jag sätta igång ett avsnitt av en ny serie och senare i eftermiddag blir det nog en tur till stan för att träffa Jasmine :)

Drömfångare.

På resan köpte jag en drömfrångare som jag idag satte upp ovanför min säng. Får hoppas att den fångar in några konstiga drömmar, har haft alldeles för många av dem på det senaste.
 
 

Promenad.

 
Igårkväll bestämde jag och Simon oss för att dra ut på Bongo, träffade även Charlie en stund i stan och åkte sedan hem rätt tidigt. Idag har jag bara slappat hemma och vid 5-tiden åkte jag & mamma upp till Västersjön och gick 3km med Bella. Efter det åkte jag hem till pappa där jag ska bo nu i veckan. :)

Kräftkväll.

 
I fredags var det kräftkalas hemma hos min morbror. Får oss(finns fler sådana i vår familj ja!) som inte åt kräfter fanns det frallor och ett 10-tal pålägg och grönsaker. Lille Jason var med och underhöll alla med sitt söta ansikte och med de nya orden han lärt sig säga. Avslutade kvällen med kortspel och blev sedan upphämtad av Dennis för att sova hos honom! 

LAST DAY OUTFIT.


Denna klänningen bar jag sista kvällen på Zakynthos, sjukt obehaglig att ha på sig och fick nästan sår av alla paljetter där armarna gick emot. Synd att bilderna blev en aning suddiga.

Saker.


Kylskåpsmagneter

Liten jordglob gjord av glas

Fotoramen jag köpte igår

Axelväska (äkta fejk)
Nya flipflops.

Här en himla salig blandning av nyinköpta saker. Har alltid velat äga en jordglob så man kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet. 

Shape up.

Jag har lovat mig själv att lägga ner mer tid & pengar på att köpa bättre smink, har aldrig haft något större intresse men är ändå villig att försöka mer. På Landvetter hittade jag en flytande eyeliner från Make Up Store i taxfreen som jag köpte och den är 14 gånger bättre än den jag brukar köpa från Isadora. På hemvägen så köpte jag en primer från Smashbox som jag testade igår och som funkade kanon! 
 

Bergochdalbana.

Både igår & idag har livet pendlat från att kännas helt hopplöst till grymt. Behöver träffa vänner och komma igång med livet för att inte känna att jag när som helst kommer börja ruttna. Idag har jag iaf beställt höstskor och någon dag snart måste jag bege mig iväg någonstans där någon kan kolla upp om kameran har flippat ut. Vill ta höstbilder, resa till London & åka skridskor för tillfället men får jag lugna mig med att kolla på serier så länge haha.
 
 
 

Femte september.

 
Idag har mitt nya liv börjat igen haha.. Efter 2 veckors middagar där pommes serverats till allt så behöver kroppen äta massa nyttigt och jag ska komma igång med träningen igen. Idag har jag även varit med mamma på Adelövs marknad och fyndat lite, fick med mig en fotoram och ett iphoneskal till Dennis.

Just nu sitter jag i sängen med världens huvudvärk och ska strax äta middag. 

HÖST.

 
Jag älskar hösten. Fast den kärleken tar alltid slut när alla löv trillat av träden och det bara är ett enda grått & blött virrvarr fram tills julen. Men det är så mysigt med alla tända lampor i alla fönstren, alla vackra höstträd man absolut måste fota & allt mysande inomhus med värmeljus. Stora halsdukar, vantar, nya höstkläder är så lockande men så vet jag även hur iskall och förbannad man blir på vädret när regnet öser ner vecka ut och vecka in. 

Denna hösten kommer bli annorlunda, jag kommer inte stressa hem för att hinna med glosor, uppsatser och plugga till prov. Utan när jag kommer hem kommer jag kunna slappna av och lägga tiden på annat. Och det har jag längtat efter så himla mycket, bara vara utan skolarbete som alltid funnits där. Jag ska visserligen jobba en del och skriva högskoleprovet så helt lugnt blir det inte. Men ändå! 

Home sweet home.

 
Även om man hävdar att man inte kommer sakna Sverige när man åker iväg utomlands så är det alltid skönt att komma hem ändå. Saker som att kunna dricka vatten direkt från kranen eller slänga papper i toaletten uppskattas aldrig lika mycket som just nu haha. Har packat upp min resväska och har lite nya inköp att visa på bloggen men det tar jag imorgon. Ikväll ska jag bara mysa hemma i min egna säng med världens bästa hund & säsong 6 av The Big Bang Theory! :)


Summertime sadness.

 
1a september idag vilket gör det till näst sista kvällen här på Zakynthos. I fredags körde vi en utgång (bara galna britter på hela ön haha..), igår solade vi och badade hela dagen oså likadant idag. Har inte fått så mycket färg som jag önskat men det är samma sak varje år, man inser inte hur brun man blivit förrens man kommit hem.

Ikväll ska vi äta middag på något ställe och sedan ska jag få mina naglar fixade på en nagelsalong. Kanske blir minigolf eller något mysigt efter det! Dessutom har min kamera flippat ut.. Linsen verkar vara oljig och gör nästan alla bilder suddiga förutom där fokus sätts på bilderna, kommer hamna i depression om det inte går att fixa. :( Nu måste jag byta om, ciao!

Zakynthos Town.

 
Vi har bara varit i Laganas under våra veckor här så i torsdags tog vi en taxi till huvudstaden. Den var inte överdrivet stor så vi kikade runt i butikerna i 40 graders värme och åt lunch vid hamnen innan vi tog bussen hem igen. Var väldigt mysigt med alla små gator, caféer och restauranger överallt men shoppingen var ingen hit!

COOL PEPPERS.

Efter att ha testat på ett tiotal restauranger här på ön så har vi hittat en favorit som äger ut alla 40-minuter-för-en-Ceasarsallad & torra-äckliga-köttbitar restauranger. Cool Peppers heter denna Jensen-liknande restaurang och all mat vi testat än så länge har varit grym. Imorgon ska vi äta middag här för en tredje och sista gång. :)
 
Förrätt - Tzatsiki med pitabröd
 Förrätt 2 - Bruschetta med tomater & smält ost (godaste jag ätit någonsin) 
Min huvudrätt - Lasagne