Skriv din beskrivning här!

Första advent!

Äntligen har julsaker fått komma upp i lägenheten! Jag älskar jultiden så himla mycket och går mest runt och myser hela december haha. Idag har vi tagit upp julstjärnor, några tomtar, röda ljus och adventsljusstaken, gardiner och annat pyssel får dyka upp med tiden. Annars har vi varit hemma hos pappa idag, vi handlade på Maxi på hemvägen och lagade middag när vi kom hem. Har haft en väldigt lugn helg, i fredags jobbade jag, igår fotade jag Simon en snabbis och åkte på en liten roadtrip till Nässjö med Jasmine. Catchade up lite på ett jättemysigt fik innan vi åkte tillbaka till Jönköping och mötte upp Simon, Gustav, Oliwer och William för att äta middag ihop på La Locanda. Fortsatte sedan kvällen med spel och äppelpaj hemma hos Jasmine och var kvar ett tag in på natten innan jag gick hem.

Imorgon är det skola som gäller igen, förut hade jag faktiskt alltid söndagsångest men det har jag inte haft sedan jag började denna fotoutbildningen, det måste ju vara ett tecken på att man verkligen sysslar med någon man trivs med och vill göra! Så jag är taggad på dessa tre sista veckor i skolan innan julledigheten, sedan går jag tillbaka till mitt jobb och jobbar alla mellandagar mellan jul & nyår men det är en himla massa röda dagar så kommer vara ledig en hel del ändå. :)
 
 
 
 
 

2015.11.27

Fina Emma som jag fick fota i måndags, fler bilder kommer upp!

Idag avslutades min 4 veckor långa praktik! Jag har fått vara med på hus/lägenhetsfotograferingar, barnfotograferingar, varit med och kollat på redigering, beskurit bilder till kunder och ställt tusen frågor om foto. Det har varit lärorikt och häftigt att se hur det funkar att vara fotograf på riktigt men jag längtar faktiskt tillbaka till skolan och efter klassen. Efter praktiken mötte Dennis upp mig och vi tog en sväng på stan. Det var massa kaos för att det var black friday men vi kikade bara runt och kollade efter lite julklappar. Vid fem träffade jag efterlängtade Elin på gymmet och körde CX för att sedan vara hemma en sväng innan jag åkte till jobbet!

Novemberfrågor

Nämn något som gjorde dig glad igår: När Jasmine ringde från Singapore och vi pratade en stund! Imorgon är dem hemma igen! ♥

 
 Vad gjorde du kl 08 i morse? Sov sött

 Vad gjorde du för 15 min sedan? Tände ljus i hela lägenheten

 Det sista du sa högt? "Vad ska vi äta idag Dennis?" 

 Det senaste någon sa till dig: "Jag vet inte, fisk?" haha..

 Vad var det senaste du åt? En clementin som jag delade med Bella 

Vad var det senaste du köpte? Doftljus och en ny matta till köket!

 Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit 

 Vad är det för väder hos dig nu? Kallt, grått och trist



Godaste glassmaken? Choklad alla dagar, förutom vaniljglass med krossad choklad i, vidrigt!

 Sover du tungt? Ibland, vaknar ofta flera gånger under natten så kanske inte så tungt! 

 Drömmer du mardrömmar? Väldigt sällan 

Vad ser du om du tittar till höger?
 Dennis kläder, våran säng och min stora världskarta på väggen

 Höger el vänsterhänt? Höger

 Favoritgodis? Choklad och sura godisar, det finns små rosa melonbitar med typ surt socker på, bästa som finns!

Hur många kuddar sover du med?  
Två! 

 Morgon eller nattmänniska? Jag kan vara morgonpigg ibland men är också den som alltid somnar sist för jag alltid får 100 ideér på jag ska göra just när jag ska lägga mig..

 Vad är viktigt för dig? Min familj, mina vänner & Dennis

Är du kittlig? Fruktansvärt

 Snarkar du? Nej det tror jag inte

 Stökigt el välstädat? Välstädat! Dock kan jag ha det riktigt stökigt ibland tills jag får ett ryck och städar ALLT. Dock hinner alltid Dennis röja en del innan jag hinner så långt i min stökighet haha

 
Vad gör dig glad? Att ha en resa inbokad och små överraskningar i vardagen

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska, engelska & idrott

 Bästa grönsak? Broccoli med citronsaft på är så himla gott!

 Vad är det bästa med söndagar? Att jag brukar träffa min familj och har obligatorisk myskväll med Dennis! :) 

 

2 lediga dagar

Om det är något jag är fantastiskt dålig på så är det just att ta bilder på mig själv haha. Jag orkar aldrig lägga tid på det och tycker inte om att vara framför kameran utan håller mig oftast bakom! Men en blogg blir riktigt tråkig om man aldrig syns själv så jag ska ta och ändra detta! 

Både igår och idag är jag ledig från praktiken. Igår hängde jag med mamma till IKEA och köpte hem lite smått och gott, målet är att göra en egen tavelvägg här hemma med egentagna bilder samt lite olika citat så jag köpte på mig några ramar så att jag kan komma igång! På eftermiddagen svängde vi förbi fina Anna och vi fick bebisgosa med söta Emma och fikade lite. Åkte hem, lagade middag och blev upphämtad av Charlie vid halv åtta för att ta en fika med Simon och Julia på Georges till stängning. Idag har jag legat i sängen tills nu, har Bella hemma hos mig så vi har gosat och kollat ikapp några avsnitt av The Bachelor. Jag ska strax gå upp och göra lite nytta, lägenheten behöver städas och jag behöver sitta med några skoluppgifter!
 

A higher place

 
 
 
 
Tomorrowland kommer alltid förbli det häftigaste och sjukaste jag varit med om.
Att vi ens lyckades fixa biljetter var det häftigaste haha, 100,000 biljetter tog slut på mindre än 20 minuter och vi lyckades köpa 4 av dem! Förra året var vi på Summerburst i Göteborg och såg en del artister som även var på TML men det går inte ens att jämföra. Festivalen hålls i en stor park som är helt inredd i sagotema med ett tjugotal scener där alla världens bästa djs spelar. Vi bodde på camping i ett tält och vi hängde med ett stort killgäng hela festivalen, på dagarna fixade man sig så gott det gick i 35graders värme och på kvällen samlades alla 180,000 människor på festivalområdet. Igårkväll kollade jag på aftermovien från förra året och nästa sommar måste jag hit igen!

Wishes for Xmas

 

Iår står en ny kamera högst upp på min önskelista, att den kostar runt 20.000 är ju en smaskig detalj bara. Ett nytt objektiv får gärna bli mitt också! Annars så är doftljus från Yankee Candle standard på mina önskelistor, man kan aldrig någonsin ha för många. Ritplatta kommer jag behöva skaffa mig i vår när vi ska retuscha mer!

Kreativ fredag

 
I skyltfönstret på min praktik hänger det massor med färgglada honeycomb-bollar som de så fint heter och häromdagen när vi var nere i källaren låg det en hel låda med bollar som inte användes. Så idag fick jag använda studion fritt och göra något kreativt så jag hämtade dessa bollar och sysselsatte mig hela förmiddagen! Jag hade en bild från pinterest som inspiration och testade massa olika vinklar. Fick en idé som jag ska använda till en uppgift i skolan så lägger upp den här senare! 

Det är fredag idag och jag ska strax ta bussen till mamma för lite mys där, trevlig helg!
 
 
 

Fotoinspiration


Pinterest är en fantastisk källa till inspiration.
Finns så himla vackra bilder och hittar alltid så mycket bilder jag själv skulle vilja skapa. Jag får ofta frågan vad jag gillar att fota och om jag har någon speciell nisch på mina bilder. Har haft väldigt svårt att se själv vad som varit min grej, en del älskar att fota människor eller bara natur medans jag är någonstans mittemellan. Älskar ljusa, klara bilder där det är kort skärpedjup. Gillar både vackra porträtt med rätt ljus & att hitta häftiga och vackra detaljer i naturen. Jag har även verkligen börjat gilla sagolika bilder, hade verkligen velat gå all in i en uppgift där temat hade varit saga/övernaturligt. En vacker dag ska jag ha ett fullspäckat portfolio med supervackra bilder!

Simple as that

Denna veckan har gått så himla fort, imorse när jag gick upp fick jag för mig att det var måndag för att jag var ledig i både måndags och tisdags haha. Idag började jag praktiken halv 10 och fick gå lös i studion med olika paket och inslagningar för att sedan ta egna bilder av det till en hemsida! Vid 13-tiden hängde jag med Sara på lunch och efter det fick jag sluta för dagen. Mina enda planer för kvällen är att köra kondition och slappa, jag är så himla trött och blir så seg av detta  gråa väder så har ingen energi till annat. :)

Jag har hamnat i en resebubbla, allt jag kan tänka på är värme, soliga dagar och spännande platser. Går runt och grubblar på vad jag vill göra efter mitt år på Fotoskolan och är helt plötsligt inte alls säker på att jag vill plugga vidare direkt. Det finns så himla många platser att besöka och så mycket jag skulle vilja få på bild. Just nu vill jag bara boka första bästa flyg någonstans och bara upptäcka saker med kameran. Som tur är så har jag ett reseprojekt framför mig i mars-april där jag ska ta tillfället att fly landet! 

I mitt älskade Tolo i Grekland 

Grattis älskade vän

 
Det är ingen vanlig tisdag idag för det är Jasmines födelsedag! ♥
Detta är tjejen som stormade in i mitt liv när vi gick i 5e klass på mellanstadiet, hon snodde min dåvarande pojkvän och min mamma tvingade mig att bjuda henne på mitt kalas trots att jag inte ville det för jag var så arg haha. Sedan dess har vi hängt ihop, vi överlevde när jag bytte klass & skola på högstadiet och överlevde även när Jasmine flyttade upp till Norrköping för att läsa gymnasiet där. Vi har antagligen pratat i telefon  varje dag sedan dess, oavsett om vi ska ses en timma senare så kan vi prata i telefon tills vi ser varandra på gatan. Det är denna tjej jag kan bomba med sms när något händer eller när jag behöver hennes råd. Det är hon som kan peppa mig och det är hon som får mig att skratta åt allt och ingenting. Sedan i våras har vi bott 5 minuter ifrån varandra och vi har umgåtts mer än någonsin. Det är guld värt att kunna träffas en vardagkväll och bara umgås, se en film, gå en promenad eller bara vara.

Älskade vän, grattis på din födelsedag!  

 

The Golden Year

Igår köpte jag mig en bok jag velat läsa ett tag. Det är många gånger man bara accepterar sina tråkiga vanor och lixom blir bekväm i dem och denna boken ska hjälpa en att ta tag i det man vill förändra i sitt liv. Det kan handla om en relation med en människa man egentligen inte mår bra av att ha i sitt liv eller bara komma in på rätt bana för att kunna leva det liv man helst vill leva. För min egen del hoppas jag blir inspirerad till att verkligen ta tag i de där storslagna drömmarna som mest finns i tankarna och inte i min vardag, att inte bara bli kvar i samma stad och jobba på samma jobb för att man känner sig trygg eller för att det är bra att ha på sitt CV. Utan att verkligen bestämma sig för vad man vill göra med sitt liv och våga göra det man verkligen drömmer om! 


Fresh flowers

Helg och lördag!
Igår slutade jag tidigt från praktiken, gick hem i ösregn och städade iordning i lägenheten. Halv 5 mötte jag Josephine och vi körde slut på oss själva på gymmet med ett helkroppspass med både styrka och kondition. När jag kom hem stod Dennis och lagade middag så hann duscha och äta innan jag tog bussen till jobbet för ett 6-timmarspass. Imorse gick vi upp ganska tidigt och fixade oss lite grann innan vi gick bort till torget. Köpte med oss en bukett med fina blommor, älskar att ha färska blommor hemma! Dennis har åkt till sin match och jag ska strax byta om och sedan åka hem till morbror som fyllde år igår. Släktmys och fika står på schemat ♥
 
 

Canon för en helg

 
 
 
 Jag har min praktik på Dayfotografi här i stan hos fotograferna Maria Brännhult & Sara Landstedt. De senaste dagarna har jag varit med på barnfotograferingar, sprungit ärenden och varit med på lägenhetsfotograferingar runt om i stan. Jag har inte fotat så mycket själv men igår när vi var i en lägenhet fick jag en egen kamera att fota några detaljbilder med. Eftersom jag själv äger en Nikon så kunde det vara bra att lära sig en Canon så jag fick låna hem den över helgen och fick även en uppgift. 

Jag har aldrig fotat med en fullformat innan men det är stor skillnad på denna och min haha. Känns som att jag håller i en liten plastbit när jag plåtar med min jämfört med denna. Trots detta har jag inte förälskat mig i Canon som jag kanske trodde att jag skulle, Nikon känns så mycket mer logiskt haha! Skulle gärna byta upp mig till en fullformatskamera (dock en Nikon då) men det är ju inte det billigaste direkt. Snart så! :)
 

Tuesday breakfast

 
 
 
Startar igång denna tisdagen med en smidig och god frukost betående av youghurt med granola och granatäpple, frukt och grönsaksjuice och ett knäckebröd med skinka. Börjar praktiken lite senare idag då jag strax ska iväg och fota porträttbilder på en tjej på högskolan. Senare i eftermiddag ska jag åka till A6 och köpa nya kuddar till våran säng då både jag & Dennis måste sova med 2 kuddar var men bara har varsin för tillfället. Vilka problem man har!

Thailand


I mars är det ett helt år sedan jag & Dennis tog 2 veckors semester och åkte till Thailand. Trots att jag inte alls var så imponerad av Thailand så längtar jag tillbaka till dem kritvita stränderna och värmen. Mina vänner Jasmine, Elin och Lisa befinner sig på Koh Chang just nu och det är svårt att inte drömma sig tillbaka. När vi var iväg i mars så hade vi mestadels molnigt tyvärr så skulle jag åka igen skulle jag vilja åka runt december-januari. Nästa år tänker jag också vara iväg på livets resa i ett par månader, kanske inte just Thailand men något exotiskt ställe!

Macbook skal

I veckan fick jag hem detta fina rosa marmor skal till min kära Macbook. Dels för att skydda den mot repor och annat som kan skada utsidan samt för att det blev lite roligare än det vanliga gråa!

Idag är det fredag och jag är ledig från praktiken. Jag ställde ingen klocka så jag vaknade runt tio-tiden och stack bort till gymmet för att köra veckans sista styrkepass. Är klar med vecka 1 av mina 12 veckor och det känns så himla bra! Är helt mör i varenda kroppsdel men det är världens bästa känsla! Jag har sedan dess hunnit duscha med inpackning, gjort hemmagjord pizza och laddat kameran. Ska snart iväg och fota Emelie och senare ska jag & Dennis hem till mamma och äta middag ihop. Jobbar även ett kvällspass senare ikväll! :)
 
 
 
 
 
 

2015.11.05

 
 
En riktigt tråkig torsdag är vad det är idag. Jag hade en kort dag på praktiken med en fotografering av ett kök för en tidning imorse och jag är helt ledig imorgon.  Älskar vanligtvis torsdagar men idag är det bara så himla tråkigt haha. Jag har inget speciellt att se fram emot, känns som att jag står stilla i all utveckling någonsin och är bara så himla, himla uttråkad av mitt liv för tillfället. Det enda som brukar hjälpa på sådana här dagar är att träna så jag ska strax ta på mig träningskläder och bege mig bort mot gymmet för att köra kondition med massa bra musik!

Praktik, träning och sol

Idag startade jag min dag på gymmet! Körde stenhårt på mitt träningsschema i ca 6 veckor i våras men sen åkte vi till Thailand så det blev inte riktigt slutfört haha. Jag mådde så himla bra sist när jag var inne i min träningsbubbla så jag tänker köra igång igen och slutföra mina 3 månader. Heja mig!

Idag startade även min praktik, vi kommer att ha praktik under hela november månad och jag kommer spendera dessa veckor hos Day Fotografi! När vi gjorde ett litet fototest i skolan för ett tag sedan kom vi fram till att jag verkar vara ganska insnöad på kort skärpedjup och ljusa, lite romantiska bilder vilket är väldigt mycket vad min praktikplats gör så kommer nog trivas som fisken i vattnet! Idag fick jag vara med på en barnfotografering i studion och på en lägenhetsfotografering i Huskvarna, var väldigt kul att hänga med och se hur allt går till! :)

 
 Hela hösten har bjudit på så bra väder, bilder från en promenad förra veckan!

Söndagscraving

 
 
Posters härifrån

Hur fina? Jag är supersugen på att köpa hem 2 stycken och ställa dem tillsammans på en hylla här hemma eller sätta upp på två olika ställen i lägenheten!
 
Jag har haft en väldigt lugn helg! I fredags slutade jag skolan tidigt och träffade mamma för att ta en promenad runt munksjön med Bella. Packade ihop en väska och följde sedan med mamma hem där vi åt middag ihop och sedan kom Julia förbi en sväng. William plockade upp oss och vi åkte & handlade lite gott och åkte sedan hem till Julia där vi kollade på skräckfilm och jag stannade över natten. Vi åt goda toasts till frukost på lördagen och fixade oss & tog bussen in till stan där vi spenderade både timmar och pengar. Fick med mig en gosig, stickad tröja och lite nödvändigheter hem! På kvällen handlade jag & Dennis lite godis & sedan åkte jag och jobbade. :)